Sunday, September 9, 2012
DI SEBALIK TABIR : PERSIAPAN MENGADAKAN JAMUAN RAYA PPKI 2012
PROGRAM : Persediaan Memasak Untuk Jamuan Aidilfitri PPKI 2012
TARIKH : 05 September 2012 (Rabu)
TEMPAT : Dapur PPKI
MENU : - Tapai Pulut
- Rendang Ayam
- Colek Buah
Berikut adalah antara yang menarik sepanjang aktiviti dijalankan :
Pulut yang siap dikukus dan ditabur dengan serbuk ragi
Menggunakan 3 jenis daun untuk membungkus tapai - daun pisang,daun getah dan daun jambu laut
Sebanyak 400 biji tapai berjaya dihasilkan dengan menggunakan 3 kilogram beras pulut
Guru dan murid PPKI sedang menumis rempah ratus untuk membuat rendang ayam
Menggunakan 8 ekor ayam
Menu rendang ayam merupakan hidangan wajib jamuan raya PPKI SMKSO
Inilah hasilnya rendang ayam yang telah siap dimasak
Antara buah-buahan yang akan digunakan untuk membuat colek buah
~ Selain menu-menu ini, beberapa lagi menu lain akan dihidangkan kepada para jemputan dalam jamuan raya nanti ~
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment